educant al segle XXI

Copiant dels altres també es pot aprendre.

Posted on: Novembre 23, 2008

És clar que vull provocar.

Si una cosa repetim als nostres alumnes és que no han de copiar del company.
Però també és cert que contínuament proposem observar aquells qui treballen millor, els qui “es porten bé”, els qui “se’n surten a la vida acadèmica” com a forma d’aconseguir (per mimesi!) modificar actituds i conductes que no aniran a bon port.
Volem el millor per al nostre alumnat, oi?

Doncs apliquem-nos la fórmula i donem un volt per les webs de Col.legis Professionals diversos. 
Vet aquí alguns dels enllaços que he visitat:

Col.legi Professional de Disseny Gràfic de Catalunya

Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya

Col·legi Professional d’Ambientòlegs de Catalunya

Col.legi Professional d’Antropòlogues i Antropòlegs de Catalunya

Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes i Optiques Optometristes de Catalunya

Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya

Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida

Col·legi Oficial de Bibliotecaris-documentalistes de Catalunya

Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona

Col·legi Oficial de Diplomats en Infermeria de Girona

Col·legi Oficial de Diplomats en Infermeria de Lleida

Col·legi Oficial de Diplomats en Infermeria de Tarragona

Observareu que he prescindit dels coneguts Col.legis “de tota la vida”, els de les “professions de prestigi” (metge, advocat, arquitecte, …). Amb el Google podeu continuar aquesta llista, que pot ser tan llarga com jo NO m’hauria pogut imaginar.

Companys, companyes, mestres, professorat de l’Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria… Per què no trobarem un Col.legi Professional de la nostra professió?

Perquè NO EXISTEIX.

Que això continuï essent així depèn només de NOSALTRES, aquí i ara.

Anuncis

6 Respostes to "Copiant dels altres també es pot aprendre."

Pots comptar amb mi per col.laborar en aquest projecte!!! Hem de unir els nostres esforços per aconseguir el respecte que ningú ens acostuma a mostrar.

Ja era hora que algú es decidís a donar aquest primer pas. Et felicito per la iniciativa i pots comptar amb mi.
Irene

Gràcies Irene.

Et sumo als noms d’en Joan i en Juanjo, esmentats al “post” que acabo de publicar.

El recolzament en les “primeres passes” són decisius.

Ja en som 4!!!

… fins on podem arribar?

Està a les mans de tots nosaltres, mestres de Catalunya!

Salutacions cordials!

Ana M. Reyes

Porto 25 anys a la brega i he fet totes les vagues possibles: les que tenien cara i ulls, cara i un ull i com l’última, que només té cara. Fins al monyo del tacticisme dels sindicats (del meu inclòs) a costa de mossegades al nostre salari.

Reconec que no tinc idea de que va lo del col·legi professional, però si és una alternativa a la deriva que hi ha ara, ho vull saber.

Cordialment

Àngel López

La manera més pràctica de fer-nos una idea de què va això del col·legi, Àngel, és entrar al web dels què hi ha en funcionament, d’altres professions, i donar un cop d’ull als diferents apartats.
Això és el què he fet jo… per això us facilitava en el “post” alguns enllaços que m’han semblat il·lustratius de l’objectiu que us proposo.
Cal tenir en compte que alguns d’aquests col.legis professionals fa molts anys que es van crear, mentre que d’altres són ben recents. Alguns expliquen la història de la seva creació… molt interessant per plantejar-nos el camí a seguir.
Ara, la font més fidedigna però més feixuga per saber què és un col.legi professional, les seves funcions i els requisits per crear-lo, és consultar la legislació vigent.
En aquest bloc hi ha ja dues pàgines amb contingut extret literalment de la Llei que ho regula (apareixen al menú superior del blog: Què és…? i Per què un col·legi…?).
Allà hi trobaràs l’enllaç directe a la normativa on caldrà basar-se si es consolida la proposta i ens posem a treballar-hi.
Si segueix creixent l’interès que el nostre col·lectiu està manifestant en aquestes primeres hores, en els propers dies continuaré penjant més “píndoles” d’informació.
Aprofito per convidar tothom a exposar preguntes concretes sobre el tema. La cerca de respostes en comú pot ser molt enriquidora i una bona manera de posar-nos a treballar en el tema.
Només dir-te. Àngel, que no crec en solucions perfectes per a problemàtiques d’un col·lectiu professional tan nombrós i amb el llast històric que hem de remuntar, però estic convençuda que la creació d’un Col.legi de Mestres és la millor alternativa que tenim a l’abast per millorar la nostra situació actual. Això estarà a les nostres mans.
Salutacions.
Ana M. Reyes

Anna em sembla molt bona la teva idea, estem tots d’acord que el sistema educatiu no acaba de funcionar doncs com persones implicades cal que hi posem remei, i quina millor manera que posar-hi remei tots junts! compta amb mi també!

Els comentaris estan tancats.

Gràcies per venir:

  • 12,044 visites
Anuncis