educant al segle XXI

Quina marxa!

Posted on: Novembre 26, 2008

Mestres de Catalunya: quina marxa porteu!

Cap a les 13 h d’avui he donat per finalitzada la primera tasca que m’havia proposat: el repte està tramès a tots els centres públics d’Ed. Infantil i Primària i E.S.O.

Realment ha estat una taca d’oli que s’està estenent ràpidament. Les visites al blog es multipliquen i ja no dóno l’abast a “publicar” els comentaris i respondre correus. (Per cert, gràcies pels ànims!)

La majoria d’expressions són d’aprovació, de coincidència, d’optimisme i de ganes de participar en la proposta.

D’entrada considero necessari donar un temps de marge per donar l’oportunitat al màxim nombre de mestres de rebre la informació, valorar-la, comentar-la… (no he trobat encara la fórmula per fer arribar la proposta d’una forma exhaustiva als docents de l’escola concertada i privada… help!).

Tot seguit caldrà organitzar-nos per començar-hi a treballar.

Comparteixo l’opinió dels mestres que dieu que no es pot limitar la tasca a un blog i anar comentant. Com us deia en algun “post”, la feina per crear un Col.legi Professional no és senzilla i, a més, caldrà seguir les pautes que marca la normativa.

Però no ens hem de precipitar. El prioritari de moment és saber si comptem amb un nombre significatiu de professionals interessats en la creació del Col·legi de Mestres de Catalunya. És un dels requisits que cal complir per poder-hi optar.

Si es consolida aquest interès mitjançant el blog i els correus electrònics, podrem procedir a organitzar-nos per:

  • reunir documentalment aquest interès per col·legiar-nos (suposo que amb signatures servirà)
  • assessorar-nos bé dels procediments protocolaris a seguir
  • elaborar un calendari d’actuacions

JA m’han arribat propostes de fer una trobada presencial, de crear grups de treball, de fer “el què calgui”,… i només fa 2 dies que “rula” la idea! Sou la canya!

De moment em comprometo a anar recopilant aquesta “brain storming” que estic rebent com a punt de partida per a les actuacions posteriors.

Us segueixo animant a manifestar opinions, propostes, idees, informació d’utilitat… Som un col·lectiu tan extens que crec que podem fer una bona feina.

Salutacions cordials.

Ana M. Reyes

Anuncis

4 Respostes to "Quina marxa!"

Hola, treballo en una concertada d’un barri de Badalona. fa ja vint-i-cinc anys que em dedico a aquesta professió. El gir que ha donat l’ensenyament ha estat radical. Els mestres, som el blanc de l’Administració, dels tertulians que no en tenen ni idea del que és ensenyar, dels buròcrates, dels mitjans de comunicació que no contrasten cap opinió i dels pares, que com no, ells mai tene la culpa de res però que han deixat d’exercir com a tals en el nom del coleguisme i del consumisme com a teràpia per expiar les culpes de la manca de temps que passen amb els seus fills. En fi, només segueixes en aquest professió si realment te l’estimes.
Vaig assistir al debat que va emetre TV3 a finals d’octubre. Deplorable, i ple de tòpics típics que fan que la gent s’encalli en el mateix. La més que sentida polèmica entre pública i privada. Això ja fa més que pudor. No podem anar tots a una o és que no eduquem nens i nenes igual? des d’aquí faig una crida per ja deixar vells discursos que ja són més que obsolets i fer sentir una sola veu.
Felicitats per la idea i espero que tiri endavant i que entre tots trobem el nostre espai que ens pertoca.
Ànims!!!

Totalment d’acord, Montse.

És fonamental que aquesta proposta tingui el suport de TOTS els mestres, franquejant d’una vegada l’esquerda pública/concertada/privada que no ens pot dividir en l’àmbit de la professionalitat.

Cal que fem arribar el repte al sector concertat i privat. Encara no he trobat una font d’on extreure les @dreces per sistematitzar la divulgació de la proposta entre aquests col·legues.

Insisteixo: Help! Si algú sap com fer-ho feu-nos ho saber, sisplau!

Mentrestant, fem el boca a boca telemàtic: que ruli la idea!

Salutacions!

Ana M.

Excel·lent idea, Ana M., la de llençar aquest REPTE i la de fer-lo arribar d’alguna manera a tot el nostre col·lectiu. Estic absolutament d’acord amb la necessitat de crear el nostre Col·legi i començar a treballar JA per recuperar el nostre prestigi com a professionals imprescindibles i bàsics per tal d’ajudar a formar els futurs ciutadants d’aquest món tant canviant. Ànims i endavant amb la proposta!!

PD: podries posar una enquesta sobre aquest REPTE, per tal de recollir opinions i fer-ne un seguiment. Jo faig servir http://www.polldaddy.com/, però hi ha molts llocs on pots crear-ne una (només vol ser una proposta 🙂 ).

Teresa

Joan, tranquil…

que Roma no es va fundar en un dia.

Obre el teu correu…

Acabo de perdre 20 minuts preciosos en contestar aquest comentari tan “hot”.
I quan he clicat el “post comment” s’ha penjat la cosa i tot ha quedat en no res…

Són coses que em passen quan vull anar massa depressa i no estic disposada a treballar així… no tinc cap inconvenient en passar el relleu així que hi hagi un equip de mestres que puguin tirar això endavant amb més precipitació. No és el meu tarannà, però tampoc la deixadesa ni la desídia.

Ara no puc dedicar-hi més temps, així que l’entrada que t’havia comentat l’hauré de fer en un altre moment.

És important que reflexionis abans d’enviar comentaris que puguin aixecar prejudicis infundats i estèrils en els nostres col.legues, si volem que això comenci amb bon peu.

Jo no tinc més dades d’interès que les què són a la vista, apart de la feina que tu has començat i que pensava explicar en la pròxima entrada.

Segueix amb la teva empenta, que ens fa falta.

Una abraçada.

Ana M. Reyes

Els comentaris estan tancats.

Gràcies per venir:

  • 12,044 visites
Anuncis