educant al segle XXI

Més de 4000 raons per començar a treballar!

Posted on: Novembre 29, 2008

  • In: Ana M. Reyes
  • Comentaris tancats a Més de 4000 raons per començar a treballar!

Són les més de 4000 visites que ha rebut el bloc en 6 dies. És motiu suficient per pensar que el tema, d’entrada, interessa a un bon nombre de docents. Per tant no podem retardar més el moment de començar a concretar fins on estem disposats a arribar per fer realitat el nostre repte.

El nostre col·lega Joan Moriana ja fa dies que hi treballa, ja que em va proposar per correu-e:
1. Incloure més persones en el bloc per contribuir a gestionar-lo. Com que no sóc gaire experta en el tema, tot just acabo de fer el procediment per incloure en Joan M., que s’ha ofert per participar-hi. Així que ben aviat compto que es faci efectiu i sabrem quines accions pot portar a terme com a “contributor” segons el wordpress. Espero que tingui opció a validar comentaris, una tasca que garantiria la contínua actualització del bloc en aquest aspecte tan important.
2. Registrar el domini mestres.cat, oferint-se a posar ell els 10 € de cost anual, per construir una pàgina web on poguéssim disposar d’un qüestionari o alguna eina per anar-nos-hi registrant i començar a palpar dades reals dels mestres interessats en el tema.
Em va sembla genial i el vaig animar a iniciar el tràmit i el disseny del web (tot i que es considera no-expert en el tema).
Malauradament aquest domini no estava disponible. Per registrar un domini com collegimestres.cat li han pressupostat en 75 € anuals.
Ja m’ha passat un esborrany del web i ens estem barallant amb el tema del “questionari”.
En Joan proposa utilitzar de moment una aplicació… millor us “enganxo” les seves paraules (per als que pugueu i ho vulgueu provar):
En aquesta adreça:
http://jmoriana.iespana.es/index_archivos/arxius.htm es troba l’enllaç: “collegimestres” per descarregar l’arxiu”portableFileZilla.rar”:
tothom podrà descarregar-se un client FTP portatil que està ja configurat per entrar directament al contenidor on, més endavant, ja farem la web. També t’he posat una copia a l’arxiu adjunt d’aquest email. Amb ell, un cop s’ha conectat amb el botó de dalt a l’esquerra i mestres, apareix
la la finestra de la dreta l’arxiu: “collegimestres.mdb” que és una base de dades molt senzilla d’acces. Un cop descarregat a l’ordinador de cada qual s’ha d’obrir i cada un pot introduir les seves dades, després ha de tornar a pujar l’arxiu actualitzat i llestos.

La col·lega Teresa Torné proposava en un comentari utilitzar el recurs de http://www.polldaddy.com per fer el qüestionari.
Jo no conec ni he pogut mirar-me ni una ni l’altra opció…

Així, ARA MATEIX estem en aquest punt:

Necessitem col·laboradors per treballar en aquest tema: engegar un lloc web que faci possible recollir efectivament les dades dels professionals que s’adhereixen a recolzar la creació d’un Col·legi Professional de mestres.

Tipus de col·laboració:
a) Disseny (en Joan M. ja hi treballa) i gestió del nou web.
b) Elaboració i gestió del qüestionari o altre sistema per recollir les dades de forma fàcil i segura (són dades personals i hauran d’estar protegides!).
c) Fer donatius per poder reunir els 75 € per obtenir el domini collegimestres.cat (podríem crear un cc a “la Caixa”, per exemple i poder-hi fer ingressos a voluntat…).

També seran benvingudes les persones que vulguin ser “col·laboradors” d’aquest bloc (contributors), des d’on seguirem tot el procés i serà el punt de trobada, si més no, mentre el web va agafant forma.

Com ho veieu?

No dubteu a opinar i fer les aportacions que considereu oportunes. Si és a través de comentaris al bloc millor, així les coneixem tots alhora.

Tanmateix, no us talleu. Jo seguiré obrint la bústia collegimestres@gmail.com per aquells que preferiu el correu privat.

Aprofito l’avinentesa per demanar disculpes a tots (i totes!) els què no heu rebut resposta ni més comunicats després dels vostres e-mails i agrair-vos els vostres ànims i la vostra disposició. No dubteu en “demanar-vos” una tasca concreta i així anirem constituint un grup de treball que consolidi l’arrencada d’aquest repte.

Salutacions cordials!

Ana M. Reyes

Anuncis

Gràcies per venir:

  • 12,044 visites
Anuncis