educant al segle XXI

Il·lusions renovades

Posted on: Juny 14, 2017

  • In: Ana M. Reyes
  • Comentaris tancats a Il·lusions renovades

Aquell estiu de 2012 vaig reunir l’energia suficient per dedicar-me de ple a treballar per un canvi educatiu. Mancada d’altres opcions, vaig aferrar-me a la proposta de Ghandi: “Sigues el canvi que vols veure al món” i m’hi vaig llençar de cap.

Des d’aleshores he anat treballant-hi a l’aula, en solitari i (per motius que ara no vénen al cas) discretament, fent petites passes de céc, seguint formant-me professionalment, cometent errors i algun que altre encert, acceptant la incomprensió d’alguns i valorant les crítiques d’altres, tant positives com negatives, esperant que allò de “el temps posa les coses al seu lloc” es faci realitat.

boca-orejasI ara per fi, tot d’un plegat, es formalitza al meu centre la proposta d’afegir-nos a aquesta xarxa d’escoles.

D’entrada, benvingut sigui aquest moviment que m’ha permès recuperar la il·lusió de pensar que un nou paradigma educatiu és possible.

Tot i les reticències d’alguns membres del claustre, ens hi apuntem i la primera activitat que se’ns proposa és el visionat d’un documental que ha de ser el revulsiu que ens propulsi cap al canvi educatiu: Most likely to succeed.

No és la meva intenció valorar aquí el seu contingut, però sí m’agradaria compartir que aquest documental, al més pur estil nordamericà i de pagament per visionat, em va produir certa decepció. Deu ser que les meves expectatives eren massa elevades?

Potser l’haver vist abans el documental La educación prohibida en sigui l’explicació.

Permeteu-me tornar a posar en valor aquest documental que espero resulti inspirador a tots aquells que, com jo, us sentiu moguts pel canvi educatiu.

 

 

Anuncis

Gràcies per venir:

  • 12.184 visites
Anuncis